Zonnepanelen kopen

Hoe werken zonnepanelen? De zon geeft energie af in de vorm van licht en warmte. Met behulp van zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Een zonnecel bestaat uit twee laagjes silicium. Dat is een stof die in zand voorkomt. Als de zon op een zonnecel schijnt, ontstaat er tussen die twee laagjes silicium elektriciteit. Door zonnecellen aan elkaar te schakelen kan er stroom gaan lopen. Maar deze stroom kun je nog niet thuis gebruiken. Daarvoor heb je eerst een omvormer nodig die de stroom naar je meterkast brengt en omzet in wisselstroom. Wil jij direct gaan besparen op je energierekening en zelf energie opwekken? Dan is zonnepanelen kopen via onze installatiepartner Solease misschien iets voor jou. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de voordelen van zonnepanelen en maak je eigen stappenplan.

Toon meer

Maak een persoonlijk stappenplan Maak een persoonlijk stappenplan
Vraag een gratis adviesgesprek aan Vraag een gratis adviesgesprek aan Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.

Wat bespaar je?

Door het opwekken van je eigen stroom bespaar je uiteraard op je energierekening. Je profiteert bovendien tot 1 januari 2023 van de salderingsregeling. Vanaf 1 januari 2023 wordt opnieuw overwogen of de salderingsregeling wordt voortgezet, waarbij de hoogte van het salderingsvoordeel mogelijk geleidelijk afneemt tot nul in 2031. Daarnaast kun je als zonnepaneleneigenaar onder bepaalde voorwaarden de BTW (21%) terugvragen over de aanschafprijs. Onze installatiepartner Solease biedt een btw-service aan. Zij zorgen er kosteloos voor dat je BTW terugkrijgt.

Je koopt de zonnepanelen bij onze groene en betrouwbare installatiepartner Solease:
  • Uitsluitend gecertificeerde installateurs die werken volgens strenge technische en veiligheidsprotocollen
  • Maak gebruik van 100% groene energie van eigen dak
  • Terugverdientijd van circa 8,5 jaar. Geniet daarna nog ongeveer 17 jaar van gratis stroom van eigen dak. (bron: Milieu Centraal)
  • Minder afhankelijk van eventuele stroomprijsstijgingen
  • Een beter energielabel en een hogere woningwaarde
  • Goed voor het milieu door de CO2 besparing

Ja, ik wil zonnepanelen

Hebben we je overtuigd? Dat is mooi! Leg zonnepanelen op je dak en start direct met besparen. In samenwerking met Solease heeft Woningverbeteraars een eerlijk aanbod van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Solease krijgt van klanten een tevredenheidscijfer van 4,6 uit 5 op Google. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontvang advies over het aantal panelen, materialen, de opbrengst en de besparing op je energierekening. Of maak eerst een Stappenplan voor een inschatting van de kosten en opbrengsten.

Vraag een gratis adviesgesprek aan Vraag een gratis adviesgesprek aan Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.

Hoe kun je dit slim financieren?

Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.

Bekijk je mogelijkheden
Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goed voorstel doen voor Zonnepanelen. Wil je zonnepanelen kopen? Laat een zonnepanelen adviseur contact met je opnemen.

Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.