Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Kies dan voor vloerisolatie. Wist je dat er warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer van de begane grond? Door je vloer goed te isoleren bespaar je dus direct energie. Bovendien voelt je huis direct comfortabeler aan. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van vloerisolatie en maak je eigen stappenplan.

Toon meer

Maak een persoonlijk stappenplan Maak een persoonlijk stappenplan
Vraag een gratis adviesgesprek aan Vraag een gratis adviesgesprek aan Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.

Wanneer is vloerisolatie relevant?

Is jouw huis in 1992 of later gebouwd? Dan is bij de bouw van het huis al vloerisolatie aangebracht en is het niet nodig om na te isoleren. Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Voor vloerisolatie moet je kruipruimte minimaal 35 cm hoog zijn. Is deze lager, dan kun je beter kiezen voor bodemisolatie.

Voordelen vloerisolatie
  • Maak je huis comfortabeler
  • Bespaar honderden euro’s per jaar
  • Goed voor het milieu
  • Binnen een dag geregeld zonder verbouwing
  • Landelijke subsidieregelingen
  • Duurzame oplossing

Is je kruipruimte hoger dan 35 cm en goed toegankelijk?

Dan is vloerisolatie een goede optie. Onze Woningverbeteraars isoleren de vloer met duurzame materialen. Deze materialen worden aan de onderkant van je vloer aangebracht. (Vandaar ook dat je kruipruimte wat hoger moet zijn, anders past de isolatie adviseur er niet tussen). Er wordt gebruik gemaakt van materialen als kurk, hout, vlas en minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermokussens van aluminiumfolie (TonZon).
De luchtkussens zijn doeken met luchtzakken die de warme lucht op zijn plek houdt en zo zorgen voor een isolerende laag. Daarnaast wordt er nog een folie op de bodem gelegd om te zorgen dat er geen vocht uit de bodem de kruipruimte intrekt. Deze folie is niet hetzelfde als bodemisolatie.

Binnen een dag klaar

Het aanbrengen vergt geen verbouwing en is vaak binnen een dag al gebeurd.
De kruipruimte blijft gewoon toegankelijk. Vloerisolatie verdien je in een hoekwoning / 2-onder-1-kap woning terug in ongeveer 7 jaar (bron: Milieu Centraal). De uiteindelijke besparing en terugverdientijd hangt af van hoe hoog en hoe vaak je de verwarming aan hebt staan. Weet je niet of je voldoende vloerisolatie hebt? Dat kun je makkelijk controleren. Open het luik van je kruipruimte en kijk of er een dikke laag (8 cm of meer) isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer is bevestigd.

Hoe kun je dit slim financieren?

Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.

Bekijk je mogelijkheden
Geïnteresseerd in vloerisolatie?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor Vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een schouw doen.

Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.