Spouwmuurisolatie

Wil je van die koude muren af en het lekker behaaglijk maken in huis? En is je woning tussen 1920 en 1975 gebouwd? Waarschijnlijk is spouwmuurisolatie dan een duurzame oplossing. De meeste huizen die zijn gebouwd in deze periode hebben namelijk een spouwmuur die nog niet geïsoleerd is. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich gemiddeld binnen 3 jaar terugverdiend (bron: Milieu Centraal). Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie en maak je eigen persoonlijk stappenplan.

Toon meer

Maak een persoonlijk stappenplan Maak een persoonlijk stappenplan
Vraag een gratis adviesgesprek aan Vraag een gratis adviesgesprek aan Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.

Wanneer is spouwmuurisolatie relevant?

Niet iedereen kan dit toepassen in zijn huis. Is je huis na 1992 gebouwd? Dan heb je goede gevelisolatie. Extra isolatie van de spouw is dan niet noodzakelijk. Is je huis vóór 1920 gebouwd? Dan heb je vermoedelijk geen spouwmuur, en kun je die dus ook niet laten isoleren. Je kunt wel extra isoleren door isolatie aan de binnen- of buitenkant van je buitenmuren aan te brengen. Is je huis gebouwd tussen 1920 en 1992? Dan heeft je huis een spouwmuur die waarschijnlijk niet of matig is geïsoleerd en is spouwmuurisolatie interessant voor je.

Voordelen spouwmuurisolatie
  • Maak je huis comfortabeler
  • Duurzame oplossing
  • Binnen 3 jaar terugverdiend
  • Snel geregeld
  • Geen breekwerk of verbouwing nodig
  • Landelijke subsidieregelingen
  • Goed voor het milieu

Hoe werkt het?

Laat je je spouwmuur door de installatiepartner van Woningverbeteraars isoleren, dan worden in de voegen van je buitenmuur kleine gaatjes geboord. De grootte van het gat is onder andere afhankelijk van de voeg en het isolatiemateriaal. Met een machine wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit is binnen een dag gebeurd en voor het isoleren is helemaal geen breekwerk of verbouwing nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk, en onderhoud is niet nodig. Onze Woningverbeteraars werken met duurzame materialen die voldoen aan meerdere kwaliteitskeurmerken en aan de hoogste eisen voor isolatiemateriaal. De muren kunnen blijven ademen en het is geen voedingsbodem voor schimmels. De kwaliteit blijft op niveau, zelfs na tientallen jaren.
Voor spouwmuurisolatie is het noodzakelijk dat je huis een lege spouw heeft. Zo moeten er bijvoorbeeld geen puin, cement of vleermuizen inzitten. Onze isolatie experts kunnen de spouw in de meeste gevallen goed schoonmaken. Daarnaast moet ook de buitengevel kunnen ademen. De toepassing van geglazuurde bakstenen of verf kan de gevel ongeschikt maken voor spouwmuurisolatie. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Laat dan een energie adviseur meekijken.

Hoe kun je dit slim financieren?

Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.

Bekijk je mogelijkheden
Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor spouwmuurisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een schouw doen.

Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.