Vloerisolatie
Wanneer is vloerisolatie relevant?
Is jouw huis in 1992 of later gebouwd? Dan is bij de bouw van het huis al vloerisolatie aangebracht en is het niet nodig om na te isoleren. Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Voor vloerisolatie moet je kruipruimte minimaal 35 cm hoog zijn. Is deze lager, dan kun je beter kiezen voor bodemisolatie.
- Maak je huis comfortabeler
- Bespaar honderden euro’s per jaar
- Goed voor het milieu
- Binnen een dag geregeld zonder verbouwing
- Landelijke subsidieregelingen
- Duurzame oplossing
Is je kruipruimte hoger dan 35 cm en goed toegankelijk?
Dan is vloerisolatie een goede optie. Onze Woningverbeteraars isoleren de vloer met duurzame materialen. Deze materialen worden aan de onderkant van je vloer aangebracht. (Vandaar ook dat je kruipruimte wat hoger moet zijn, anders past de isolatie adviseur er niet tussen). Er wordt gebruik gemaakt van materialen als kurk, hout, vlas en minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermokussens van aluminiumfolie (TonZon).
De luchtkussens zijn doeken met luchtzakken die de warme lucht op zijn plek houdt en zo zorgen voor een isolerende laag. Daarnaast wordt er nog een folie op de bodem gelegd om te zorgen dat er geen vocht uit de bodem de kruipruimte intrekt. Deze folie is niet hetzelfde als bodemisolatie.
Binnen een dag klaar
Het aanbrengen vergt geen verbouwing en is vaak binnen een dag al gebeurd.
De kruipruimte blijft gewoon toegankelijk. Vloerisolatie verdien je in een hoekwoning / 2-onder-1-kap woning terug in ongeveer 7 jaar (bron: Milieu Centraal). De uiteindelijke besparing en terugverdientijd hangt af van hoe hoog en hoe vaak je de verwarming aan hebt staan. Weet je niet of je voldoende vloerisolatie hebt? Dat kun je makkelijk controleren. Open het luik van je kruipruimte en kijk of er een dikke laag (8 cm of meer) isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer is bevestigd.

Hoe kun je dit slim financieren?
Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.
Bekijk je mogelijkhedenOnze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor Vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een schouw doen.
Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.Andere duurzame oplossingen

Behaaglijk gevoel
Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

Zelf stroom opwekken
Je woning verbeteren kan de waarde verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

Energiekosten omlaag
Wil je direct op je energierekening besparen, zonder dat je vooraf fors moet investeren? Dan is zonnepanelen huren misschien iets voor jou. Je kunt eenvoudig zonnepanelen huren als je een geschikt dak hebt én eigenaar bent van de woning.

Minder vocht
Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door een laag isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger, en dus warmer.

Kamer erbij
Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte kan bovendien de waarde van je huis verhogen.
Wat kun je zelf isoleren?
Financierings- oplossingen voor jou.
Wil je weten welke financieringsoplossing bij jou zou kunnen passen. Vul de vragenlijst in en check welke financieringsoplossingen er mogelijk zijn.