Bodemisolatie

Wil je het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is bodemisolatie in sommige gevallen een duurzame oplossing. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies tot en met het aanbrengen van de isolatie. Voor je verder leest, willen we meteen duidelijk maken dat – als je kan kiezen – vloerisolatie voor meer comfort en een hogere besparing zorgt. Als je zowel vloer- als bodemisolatie neemt, levert dat nauwelijks extra winst op. Kies dus voor één van de oplossingen. Voor vloerisolatie moet je kruipruimte minimaal 35 cm hoog zijn. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van bodemisolatie en maak je eigen stappenplan.

Toon meer

Maak een persoonlijk stappenplan Maak een persoonlijk stappenplan
Vraag een gratis adviesgesprek aan Vraag een gratis adviesgesprek aan Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.

Is jouw kruipruimte juist lager dan 35 cm?

Dan is bodemisolatie een betere optie. Bodemisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet weglekt naar de grond onder je huis. Ze kan dus alleen worden toegepast bij een woning met een onderste verdieping die op de grond staat. Als je in een appartementencomplex woont met een woning onder je, dan zorgt die woning al voor voldoende isolatie.

Bij bodemisolatie zit tussen de vloer en de bodem nog een laag relatief koude lucht. Deze lucht warmt niet goed op omdat er ventilatiegaten voor de kruipruimte in de gevel zitten. Deze zijn nodig om gassen te laten ontsnappen. Daarom zal je vloer met bodemisolatie minder warm aanvoelen als vloerisolatie.

Voordelen bodemisolatie
  • Maak je huis comfortabeler
  • Bespaar energiekosten
  • Binnen een dag geregeld zonder verbouwing
  • Landelijke subsidieregelingen
  • Goed voor het milieu
  • Duurzame oplossing

Onze materialen

Onze Woningverbeteraars werken het liefst met EPS-parels, chips of vlokken: ook wel bekend als polystyreen, piepschuim of tempex. Bij bodemisolatie worden deze parels onder luchtdruk op de bodem van je kruipruimte geblazen. De laagdikte is vaak zo’n 35 cm, maar hangt eveneens af van het door het gewenste comfort en de gewenste isolatiewaarde. Ook kunnen er zakken met EPS korrels of schuimbeton gebruikt worden. Er is dan wel een wat hogere kruipruimte (van minimaal 40 cm) nodig en dan is vloerisolatie een betere keuze. Welke keuze je ook maakt, het aanbrengen vergt geen verbouwingen en is binnen één dag gebeurd.

Hoe kun je dit slim financieren?

Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.

Bekijk je mogelijkheden
Geïnteresseerd in bodemisolatie?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor bodemisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een schouw doen.

Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.