Over Woningverbeteraars

Woningverbeteraars is een initiatief van de Volksbank. De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren we in een beter Nederland. Dit doen we onder andere met ons gezamenlijke platform Woningverbeteraars. Hier vind je gerichte informatie voor mensen die iets aan hun eigen huis willen verbouwen, verbeteren of verduurzamen. Je bent welkom voor technisch advies, voor informatie, voor producten, voor een offerte tot en met de uitvoering.

We werken samen met leveranciers die we zorgvuldig hebben geselecteerd. Samen met hen streeft Woningverbeteraars naar een duurzame wereld waarin we minder aardgas en kolen gebruiken, zuinig omgaan met energie en duurzame energie opwekken. We willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Op deze website ontdek je snel welke maatregelen jou het meeste zouden kunnen opleveren. Qua comfort of qua rendement.

We proberen je bij elke stap te enthousiasmeren om samen met ons voor duurzame oplossingen te kiezen. Daarom kun je op deze site verschillende stappenplannen voor je woning maken, die je zelf kan uitprinten.

Toon meer

Maak een persoonlijk stappenplan Maak een persoonlijk stappenplan

Woningverbeteraars beantwoordt belangrijke vragen

Ons motto is: als je het doet, doe het dan goed. Daarmee bedoelen we dat we je graag helpen om na te denken over duurzame oplossingen die, als het even kan, naast een comfortabel huis ook meteen rendement opleveren.

  • Wat zou voor jouw huis de beste duurzame optie kunnen zijn?
  • Hoeveel comfort levert het op?
  • Wat zou je kunnen terugverdienen aan je investering?
  • En niet onbelangrijk, wat is voor jou mogelijk een slimme manier van financieren?

Woningverbeteraars

Op Woningverbeteraars informeren we alleen over technische oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Natuur & Milieu heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid, duurzaamheid, service en kwaliteit van de aangesloten leveranciers die het bij jou komen installeren.

Over de Volksbank

Vier bankmerken, één belofte: De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren we in een beter Nederland. Zo helpen we met SNS mensen met hun geldzaken, ook als het even tegenzit. We financieren met ASN Bank duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. En zorgen we er met BLG Wonen voor dat bijvoorbeeld ook starters een woning kunnen kopen. Dus wie wil bankieren bij een bank die het anders doet en waar bankzaken in de eerste plaats menszaken zijn, kiest voor een van onze vier financiële dienstverleners. Ieder merk heeft een eigen profiel en karakter, en samen zijn we beter voor elkaar. We heten niet voor niets de Volksbank. De Volksbank N.V. is gevestigd te Utrecht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 16062338. De werkzaamheden van de merken van de Volksbank zijn:

  • het informeren over Woningverbeteraars;
  • het aanbieden van financiële producten waar je je verduurzaming mee kunt financieren;
  • het doorzetten van adviesgesprekaanvragen naar Solease.

De werkzaamheden van de SNS Adviseur zijn:

  • het informeren over Woningverbeteraars;
  • het informeren over financiële producten;
  • het doorzetten van adviesgesprekaanvragen naar Solease.

De Volksbank en de adviseur werkend bij één van de merken van de Volksbank zijn niet aansprakelijk voor de geleverde diensten van haar partners. Vergunning en toezicht: De Volksbank N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank N.V. om bancaire activiteiten te verrichten. De Volksbank N.V. is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd in de hoedanigheid van aanbieder, bemiddelaar en adviseur onder nummer 12000085.

Over onze installatiepartner Solease

Solease heeft de droom om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen dan dat we haar zelf kregen. Daarom werkt Solease iedere dag met een enthousiast team hard om alle geschikte daken in Nederland vol te krijgen met zonnepanelen. Solease doet dit al sinds 2011 door zonnepanelen volledig ontzorgd te verhuren en te verkopen. Inmiddels biedt Solease ook verschillende isolerende maatregelen aan. Zo maakt Solease duurzame zonne-energie van eigen dak bereikbaar voor iedereen. En hoeft niemand meer energie te verliezen door een slecht geïsoleerd huis. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen vandaag al beginnen met het besparen van euro’s en CO2 uitstoot. Solease is een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Winst maken is dus niet het primaire doel, maar een middel om voort te blijven bestaan en daarmee de duurzame impact in Nederland steeds weer te vergroten.

Solease heeft de status ‘erkend duurzame partner’ van Natuur en Milieu en ASN Bank. En ze werken zoveel mogelijk samen met lokale installateurs bij jou in de regio. De offerte van Solease is vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. De meest voorkomende duurzame oplossingen zijn veelal binnen een dag uitgevoerd.

Op de dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van Solease van toepassing, lees ze hier.

Solease Management BV is gevestigd te Utrecht (Jaarbeursplein 22 1e verdieping) en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 58855580.

Over onze kennispartner Milieu Centraal

Onafhankelijk, betrouwbaar en praktisch:
Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.

Over onze kennispartner Natuur & Milieu

Een duurzame toekomst voor iedereen, dat is wat we nastreven. We kiezen ervoor om de komende jaren de focus te leggen op een klimaat neutrale samenleving in 2050 en het herstel van biodiversiteit. Daarvoor is het nodig dat we een omslag in gang zetten naar een duurzame energievoorziening, een emissievrije mobiliteitssector en een toekomstbestendig voedselsysteem. We stimuleren daarom duurzame alternatieven en maatregelen en proberen vervuilende activiteiten af te remmen of om te buigen. We werken daarbij aan de hand van een verandertheorie. Per thema stellen we onze doelen vast en analyseren de marktsituatie. Op basis van deze analyse bepalen we wat er moet gebeuren op het gebied van aanbod (bedrijven), vraag (mensen) en spelregels (overheid), en met welke interventies Natuur & Milieu de meeste impact kan behalen. Om onze doelen te realiseren maken we gebruik van onafhankelijk onderzoek en publicaties van gerenommeerde Nederlandse en internationale wetenschappelijke centra en kennisinstituten.

Woningverbeteraars is nog in ontwikkeling

Woningverbeteraars is een platform dat nog in ontwikkeling is. Dit betekent dat we blijven onderzoeken hoe we je het beste kunnen helpen bij het verbeteren en verduurzamen van je woning. Zo proberen we Woningverbeteraars steeds beter te maken. Woningverbeteraars biedt informatie en stappenplannen en onze partner helpt je verder met offertes en met de uitvoering van je woningverbetering. Voor iedere installatie ontvangt de Volksbank een vergoeding van Solease. Woningverbeteraars kijkt naar hoe we je het beste van dienst kunnen zijn. Dit alles doen we zodat jij comfortabel kunt wonen, slim rendement kunt halen uit je investering en je woning klaar kunt maken voor de toekomst.