Glasisolatie
Wanneer is glasisolatie relevant?
Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Die hebben vaak enkel of ‘gewoon’ dubbel glas, maar geen isolatieglas. Met isolatieglas voorkom je warmte-verspilling en bespaar je enorm op je energiekosten. Hoe goed de ramen in jouw huis geïsoleerd zijn, kun je zelf checken. Enkel glas is makkelijk te herkennen, dit bestaat uit één glasplaat. Dubbel glas herken je aan een aluminium strip tussen twee glasplaten. Ook HR++ glas heeft twee glasplaten, maar nog een speciale coating die extra isoleert.
- Koel in de zomer
- Minder geluidsoverlast van buiten
- Isolerend glas gaat lang mee!
- Duurzame oplossing
- Bespaar honderden euro’s op je energierekening
- Landelijke subsidieregelingen
- Goed voor het milieu, minder CO2-uitstoot
Hoe werkt het?
HR++ isolatieglas staat bekend om de uitzonderlijk hoge isolatiewaarden. Het verliest maar liefst zes keer minder warmte dan enkel glas en drie keer minder dan ‘normaal’ dubbel glas. Het glas heeft een speciaal aangebrachte coating(laag) in de binnenzijde van het glas. Deze coating isoleert het glas beter dan elk ander dubbel glas. Het kaatst zonnewarmte in de zomer terug naar buiten en het laat in de winter juist zonnewarmte binnen, zo blijft je woning ’s zomers koel en ‘s winters warm.

Ook kozijnen vervangen?
Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Dan heb je naast HR++ glas (met 2 isolatielagen) ook nog de keuze voor nieuwe isolerende kozijnen in combinatie met triple (driedubbel) glas. Met HR++ of triple glas woon je comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van het raam. Ook fijn: je hoort veel minder geluid van buiten. En je helpt het klimaat, want je verbruikt minder energie en dat scheelt CO2-uitstoot! Bovendien is het iets minder inbraakgevoelig dan dubbel glas. Genoeg reden dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Zeker nu landelijke en regionale subsidieregelingen bestaan die jouw investering behoorlijk kunnen verlagen.
Hoe kun je dit slim financieren?
Wat is een mogelijke oplossing voor jouw situatie? Moet je spaargeld inzetten, de ruimte in je hypotheek gebruiken of een lening afsluiten? Kom je wel of niet in aanmerking voor subsidie? Zoek je hulp bij deze vragen? Lees de informatie op onze financieringspagina. Of schakel een adviseur van SNS in bij jou in de buurt.
Bekijk je mogelijkhedenOnze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor glasisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een schouw doen.
Dit betreft het advies met een technisch adviseur van Solease.Andere duurzame oplossingen

Zelf stroom opwekken
Je woning verbeteren kan de waarde verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

Energiekosten omlaag
Wil je direct op je energierekening besparen, zonder dat je vooraf fors moet investeren? Dan is zonnepanelen huren misschien iets voor jou. Je kunt eenvoudig zonnepanelen huren als je een geschikt dak hebt én eigenaar bent van de woning.

Behaaglijk gevoel
Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

Warme voeten
Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

Kamer erbij
Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte kan bovendien de waarde van je huis verhogen.
Wat kun je zelf isoleren?
Financierings- oplossingen voor jou.
Wil je weten welke financieringsoplossing bij jou zou kunnen passen. Vul de vragenlijst in en check welke financieringsoplossingen er mogelijk zijn.