Financieringsmogelijkheden

Voor het verbeteren van je woning

Je vindt hier alle informatie over de verschillende financieringsmogelijkheden die de adviseur van SNS jou kan aanbieden voor het verbeteren van je woning. Wil je een indruk krijgen welke mogelijkheden er voor jou zijn: bijvoorbeeld spaargeld inzetten, een persoonlijke lening afsluiten of het mee financieren op je hypotheek, lees dan verder en vul de vragenlijst in. Check hier welke financieringsoplossingen er mogelijk zijn.Vul de vragenlijst in Vul de vragenlijst in

spaargeld inzetten

Spaargeld levert op dit moment nauwelijks nog iets op. Het inzetten van je eigen geld om je woning te verbeteren, kan een mooi rendement opleveren. Het mes snijdt aan twee kanten: Meer rendement uit woongenot én op slimme wijze te besparen op je energiekosten. Bovendien kan de waarde van je woning stijgen wanneer je energiebesparende maatregelingen toepast. Laat je inspireren door de voorbeelden hiernaast.

Houdt er wel rekening mee dat je voldoende buffer hebt. Bereken de hoogte van je buffer hier.

  • Huis isoleren: 6 tot 11% rendement per jaar
  • Zelf energie opwekken met zonnepanelen: 4% rendement per jaar
Bron: Milieu Centraal

Geld lenen

Met behulp van een paar korte vragen verkrijg je een eerste inschatting van de financieringsoplossing die bij jouw situatie past. Neem contact op met één van onze adviseurs van SNS voor een precieze berekening en voor het afsluiten van de persoonlijke lening duurzaamheid.

Houd er rekening mee dat de opbrengsten van je duurzame investering door allerlei factoren variabel kunnen zijn. Het kan zijn dat de opbrengsten van de investering lager zijn dan de termijnbedragen van de lening. De betaling van de lening is een vaste verplichting gedurende de looptijd. Dit betekent dat de kosten voor de lening in ieder geval moeten worden betaald, ook wanneer de hoogte van de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.

Bekijk, voordat je een lening afsluit, altijd goed de voorwaarden. De lening moet passen bij de investering die je van plan bent te doen. Kijk ook of er bepaalde voorschriften aan de lening verbonden zijn.

Geld lenen

Persoonlijke lening duurzaamheid

De Persoonlijke lening duurzaamheid is een lening die op dit moment alleen aangeboden kan worden aan klanten van één van de merken van de Volksbank. Je kunt hierover in gesprek met de adviseur van SNS. Dit is een aantrekkelijke lening die ingezet kan worden wanneer je energiebesparende maatregelen wil toepassen in je woning. Je kunt maximaal €25.000,- lenen tegen een aantrekkelijke rente. De looptijd van deze lening is maximaal 10 jaar.

Persoonlijke lening duurzaamheid

Energiebespaarlening

Als huiseigenaar of VVE kun je voordelig lenen bij het Nationaal Energiebespaarfonds. Het is bedoeld voor 14 duurzame maatregelen waaronder isoleren en duurzame warmte opwekking. Lees alles over de Energiebespaarlening, klik hier.

Energiebespaarlening

Hypotheek verhogen

Hypotheek verhogen kan op 2 manieren:

Tweede hypotheek
Je kunt ook geld lenen voor energiebesparende maatregelen om je huis te verduurzamen. Dit kan door een tweede hypotheek te nemen. Je leent dan extra geld van ons. Dat kan in 2020 tot 106% van de marktwaarde van het huis. Het hypotheekbedrag komt in een bouwdepot waaruit je de rekeningen voor de verduurzaming kunt betalen. De rente van je tweede hypotheek kun je onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Je betaalt wel advieskosten.

Hogere inschrijving
Staat je hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven dan het bedrag dat je nu leent? Dan kun je zonder tussenkomst van een notaris je hypotheek verhogen voor een verduurzaming. De bank toetst dan nog wel of je aan de normen voldoet en je de extra lasten kunt betalen. Houd nog wel rekening met kosten voor advies en voor taxatie.

Maak afspraak met adviseur van SNS

Check hier welke financieringsoplossingen er mogelijk zijn.